Technologie potravin 29-41-M/01
zdroj: www.infoabsolvent.cz
VSTUPNÍ PŘEDPOKLADY splnění povinné školní docházky, zdravotní způsobilost
DÉLKA STUDIA 4 roky
ZAKONČENÍ STUDIA maturitní zkouška
MOŽNOSTI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ studium na vysoké škole
ABSOLVENT DISPONUJE
vysokou odborností v oblasti technologie, hygieny potravin a výživy,
znalostmi přírodních věd,
dovednostmi pracovat s odbornými texty,
schopnostmi kultivovaně komunikovat (ústně i písemně) v českém, anglickém nebo německém jazyce,
dovednostmi v užívání prostředků ICT.
UPLATNĚNÍ
potravinářský technik - vedoucí směn a vedoucí jednotlivých provozních středisek,
kontrolor jakosti při výrobě a kontrole potravin v potravinářském odvětví a dalších příbuzných odvětvích,
technolog v potravinářském provozu, při tvorbě systému HACCP,
v oblasti nákupu surovin a pomocných látek,
v odbytu a prodeji surovin a potravinářských výrobků,
v obchodních firmách v oblasti marketingu potravin,
při kontrole a péči o životní prostředí.
NEPŘEHLÉDNĚTE
Studenti mohou získat PROSPĚCHOVÉ STIPENDIUM až do výše 1 600,- Kč/měsíc.
V rámci studia probíhá individuální praxe studentů na smluvních pracovištích v potravinářských provozech.