Warning: imagepng(./captcha/15.png): failed to open stream: Permission denied in /usr/local/hosting/home/fixart.cz/web/svehlova/fce/captcha.php on line 52 Analýza potravin 29-42-M/01 | Švehlova střední škola polytechnická Prostějov
VSTUPNÍ PŘEDPOKLADY splnění povinné školní docházky, zdravotní způsobilost
DÉLKA STUDIA 4 roky
ZAKONČENÍ STUDIA maturitní zkouška
MOŽNOSTI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ studium na vysoké škole
ABSOLVENT DISPONUJE
vysokou odborností v oblasti technologie, hygieny potravin a výživy,
znalostmi přírodních věd,
dovednostmi pracovat s odbornými texty,
schopnostmi kultivovaně komunikovat (ústně i písemně) v českém, anglickém nebo německém jazyce,
dovednostmi v užívání prostředků ICT.
UPLATNĚNÍ
potravinářský technik - kontrolor jakosti při výrobě a kontrole potravin v potravinářském odvětví a dalších příbuzných odvětvích,
laborant v oblasti kontroly jakosti potravin v podnicích (např. provozní laboratoře potravinářských závodů, státní laboratoře inspekce jakosti potravin, soukromé akreditované laboratoře, úpravny a čistírny odpadních vod, stravovací zařízení),
technolog v potravinářském provozu,
v oblasti nákupu surovin a pomocných látek,
v odbytu a prodeji surovin a potravinářských výrobků,
v obchodních firmách v oblasti marketingu potravin,
při kontrole a péči o životní prostředí.
NEPŘEHLÉDNĚTE
Studenti mohou získat PROSPĚCHOVÉ STIPENDIUM až do výše 1 600 Kč/měsíc.
V rámci studia probíhá individuální praxe studentů na smluvních pracovištích v laboratořích a potravinářských provozech.